Professionals

Coaching is een vak dat het waard is om beter in te worden én in te excelleren. Dat bereik je door nieuwsgierig te zijn, te blijven en jouw nieuwsgierigheid te delen. Geïnspireerd raken in aanwezigheid met anderen, het verdiepen van jouw vak en meer verbinding creëren tussen hoofd en hart. Coaches moeten de levensstroom laten vloeien zodat zij steeds beter in contact komen met wie zij in wezen zijn. Hierdoor komen zij beter in contact met anderen.

Leergang Coaches
De ‘Leergang Coaches’ is speciaal voor coaches en begeleiders opgezet die zich verder willen verdiepen. Heb jij de wens een betere coach of begeleider te worden? Stichting Ruimhartig wil je graag de kans geven deze uitgebreide leergang te volgen (reis- en verblijfkosten worden niet vergoed). Op dit moment zijn er twee leergangen gestart. Het is nog niet bekend waneer de 3e leergang zal starten.

De leergang duurt ongeveer een jaar, verdeeld over zes volledige dagen. Afhankelijk van ervaring en behoefte kan de leergang uitgebreid worden. De leergang is bedoeld voor coaches die als zodanig werkzaam zijn. Wij nodigen specifiek beginnende coaches uit. Wel is het een vereiste dat je daadwerkelijk werkzaam bent als coach of begeleider.

Wij noemen bewust geen aantal jaren dat je ervaring moet hebben en ook geen leeftijd. We noemen ook niet een ondergrens van het aantal uren dat je per week als coach werkt. Jij kunt zelf het beste beoordelen of jij je nog verder wilt verdiepen en ontwikkelen. Voor ons is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om verder te gaan met jouw eigen proces en met jouw ‘beroepsproces’. Omdat stichting Ruimhartig niemand uitsluit, kunnen ook alle andere (ervaren) coaches een  aanvraag  indienen.

Certificering
Als je de leergang hebt afgerond, word je door Stichting Ruimhartig gecertificeerd en op onze site vermeld als coach waar andere aanvragers gebruik van kunnen maken.

Tegenprestatie
Uitsluitend vragen wij aan de deelnemers van de leergang een tegenprestatie. Wij kunnen aan je vragen om af en toe, en zonder vergoeding, een aanvrager voor een periode te begeleiden. Het kan gaan om een specifieke aanvraag waarvoor de stichting op dat moment geen budget heeft. Of er zijn andere redenen dat het bestuur beslist om, zonder betaling aan de coach, een aanvrager toch verder te willen helpen. In een dergelijk geval kan het zijn dat wij jou benaderen om deze aanvrager te begeleiden.

Wij kunnen ook af en toe aan je vragen om een aanvrager via een eenmalig gesprek te helpen met het maken van een keuze voor het volgen van de juiste cursus of training. Zo help je de aanvrager met kiezen. ‘Af en toe’ betekent bij ons dat je volledige vrijheid hebt om ‘nee’ of ‘nu niet’ te zeggen. Ook betekent dit dat we jouw tijd vragen als het belangrijk is.

Ontwikkelt door
Marieke Soutberg ontwikkelt de ‘Leergang Coaches’. Zij is een ‘leven lang’ werkzaam in de hulpverlening. Na een aantal jaar te hebben gewerkt in de GGZ, is zij al twintig jaar succesvol werkzaam als zelfstandig coach en trainer. Zij bezit kennis en kunde vanuit de klassieke psychologie, is NLP-trainster en is al vijftien jaar systemisch werker (familie-opstellingen). Traumawerk en zijns-tantra.

Hoe werkt Marieke? Niet alleen vanuit die kennis en kunde, ook als autodidact. Ervaren, direct en dichtbij. Liefdevol anderen in beweging zetten. Behalve trainer en coach heeft Marieke trainingen, werkwijzen en ontwikkelingscursussen ontwikkeld, geschreven én succesvol toegepast.

De coaches
Stichting Ruimhartig werkt samen met meerdere zeer deskundige en ervaren coaches en professionals:

– Marieke Soutberg,  Marieke Soutberg
– Elbert-Jan van Zetten,  Beter Vitaal
– Janet Mulder,  First Step
– Hettie de Leeuw,  Xieje
– Elze Aartman,  EA-coaching
– Ingrid Strating,  CoaChiChi
– Micha Schneijderberg,  Manifestae
– Winne de Leeuw
– Linh Furstner, Aliosteque
– Peter Kok, Peter Kok op www.gidsz.com
– Alexandra Rootsaert, Alavida
– Angelique van der Zijden, AngeliquevanderZijden

Zij zijn ook de trainer/coaches van  Ruimhartig training NU! .